Каталог
Контакти Гр. Поморие,
Телефон за поръчки и съвети:
+359 888 227044

officesevaspm@gmail.com
sevas_pm@abv.bg

Складова база:
с. Габерово (бившето ТКЗС)
ул. "Камчия №6"


Земеделски Производител Димитър Севастиянов осигурява качествени лози за разсад за винопроизводители, производители на десертни сортове грозде и за любители лозари.
Произвеждаме лозов посадъчен материал и подложкови резници с много високо качество.
За консултации какви сортове грозде са подходящи за вашия район, свържете се с нас.

Надежда, бял десертен сорт грозде

ДЕСЕРТЕН СОРТ БЯЛО ГРОЗДЕ "НАДЕЖДА"
Сортът спада към групата на много ранните десертни сортове (гроздето узрява 8-10 VІІІ). Растенията са чувствителни на оидиум, мана и ниски зимни температури, но гроздето е сравнително устойчиво на сиво гниене. При формировка Омбрела средния добив от лоза е 7,9 кг, а от декар- 2000 кг. Гроздето се характеризира с висока транспортабилност.

Гроздът е средно голям, коничен, рехав - зърното е много едро, продълговато. Дръжката му е дебела, жилава. Средната маса на един грозд е от 400 до 450 г. 
Кожицата е средно дебела, крехка, жълто-зелена, а при добро огряване - кехлибарена. Консистенцията е месеста, хрупкава. Вкусът е приятен, неутрален. В едно зърно има по 2 семена. Средната маса на едно зърно е 7,5-8 г.

Надежда се отнася към групата на много ранните сортове грозде. Гроздето му в района на Пловдив узрява през първата половина на август. Лозите са силно растящи, с добра родовитост и добивност. При формировка омбрела коефициентът на родовитост е 1,32. Изисква смесена резитба с плодни пръчки с по 12-14 очи и чепове с по 2 очи. Подходящ е за асмовидно отглеждане.

По механичен състав на гроздето Надежда е типичен десертен сорт. Има висок процент на зърна в грозда и нисък на кожица и семена в зърната. При технологична зрелост на гроздето съдържанието на захари е от 16 до 17,1%, а на титруеми киселини - 6,5 г/л.
Надежда, бял десертен сорт грозде