Каталог
Контакти Гр. Поморие,
Телефон за поръчки и съвети:
+359 888 227044

officesevaspm@gmail.com
sevas_pm@abv.bg

Складова база:
с. Габерово (бившето ТКЗС)
ул. "Камчия №6"


Земеделски Производител Димитър Севастиянов осигурява качествени лози за разсад за винопроизводители, производители на десертни сортове грозде и за любители лозари.
Произвеждаме лозов посадъчен материал и подложкови резници с много високо качество.
За консултации какви сортове грозде са подходящи за вашия район, свържете се с нас.

Памид - червен винен сорт грозде

Памид е много стар местен сорт. Още древните траки са го отглеждали по нашите земи. В миналото той бе най-масово разпространения винен сорт в Южна България. През последните години площта му силно намаля и към 1996г. е 11,3% от тази на винените лозя.

Младите листа са тъмнобронзови, силно мъхнати, леторастът е винено червен. Гроздът на Памид е средно голям /16,4 – 10,1 см/, цилиндрично – коничен,полусбит до рехав, със средно дълга крехка дръжка. Средната маса на грозда е 150гр. Зърното е малко /15-14мм/, овално, слабо заловено за дръжчицата / лесно се рони /. То е сочно,вкусно, сладко с тънка крехка кожица, оцветена от тъмночервено до розово. Средната маса на зърното е от 1,9 до 2,9 гр.

Сортът Памид е средно зреещ. Технологичната зрялост на гроздето настъпва около средата на Септември.

Лозите са със силен растеж и отлична родовитост. Добивът от декар Памид е 1000 – 1500кг.

Памидът е средно устойчив на гниене, ниски температури и суша. Има добър афинитет с разпространените в страната подложки, но най- подходяща за него е 41Б.

Гроздето на сорта Памид натрупва достатъчно захари /20-24% /, но има ниска киселинност. От него се приготвят светлочервени и розови трапезни вина.

памид