Каталог
Контакти Гр. Поморие,
Телефон за поръчки и съвети:
+359 888 227044

officesevaspm@gmail.com
sevas_pm@abv.bg

Складова база:
с. Габерово (бившето ТКЗС)
ул. "Камчия №6"


Земеделски Производител Димитър Севастиянов осигурява качествени лози за разсад за винопроизводители, производители на десертни сортове грозде и за любители лозари.
Произвеждаме лозов посадъчен материал и подложкови резници с много високо качество.
За консултации какви сортове грозде са подходящи за вашия район, свържете се с нас.

Рубин е червен винен сорт лоза

 Сортът Рубин е създаден от И.Иванов, К.Катеров и П.Димитров в ИЛВ – Плевен от кръстосването на Небиоло х Сира. Утвърден е от ДСК през 1961г.

Леторастът на Рубин е средно дебел, ръбест, право растящ, целият виненочервен. Коронката е слабо мъхната, сивозелена. Младите листа са силно нарязани, лъскави, жълтозелени.

Пръчката е със средно дълги,ръбести и слабо сплеснати междувъзлия. Листът е средно голям, дълбоко нарязан. Гроздът е средно голям /18,2 – 12,4 см /,коничен, по често крилат с едно или две крила, сбит. Средната маса на грозда е 173гр. Зърното е дребно /14,2 – 12,4 см / овално. Кожицата е дебела, жилава, тъмносиня с обилен восъчен налеп. Консистенцията е сочна, а вкусът хармоничен.

Сортът Рубин е средно зреещ. Узрява в средата на Септември. Добивът от декар е 1000 – 1200 кг.

Сортът не е склонен към изресяване и милерандаж. Лозите не са устойчиви на ниски зимни температури. Гроздето на Рубин е чувствително на оидиум и ботритис. При повишена влажност по време на узряването бързо загнива.

Сортът Рубин има добър афинитет с подложката SO4, но плододава по-добре присаден върху 41Б. Гроздето му е подходящо за производството на качествени вина с интензивно червен цвят, високо съдържание на екстракт и хармоничен вкус.
Рубин