Каталог
Контакти Гр. Поморие,
Телефон за поръчки и съвети:
+359 888 227044

officesevaspm@gmail.com
sevas_pm@abv.bg

Складова база:
с. Габерово (бившето ТКЗС)
ул. "Камчия №6"


Земеделски Производител Димитър Севастиянов осигурява качествени лози за разсад за винопроизводители, производители на десертни сортове грозде и за любители лозари.
Произвеждаме лозов посадъчен материал и подложкови резници с много високо качество.
За консултации какви сортове грозде са подходящи за вашия район, свържете се с нас.

Симелон - бял винен сорт грозде

Симелон (Семийон) е бял винен сорт грозде. Счита се, че произходът му Франция - районът на Бордо. Разпространен е също в Чили, Аржентина, Австралия, Южна Африка, Калифорния, САЩ . Симелон е известен, не толкова популярен, също в Италия, Уругвай, Бразилия, Мексико, Словакия, Унгария, Румъния, Сърбия, Словения, Нова Зеландия, Виетнам.

Сортът Симелон е познат с множество наименования в различни краища на света: Сотерн, Боал, Хънтър Вали Ризлинг, Грийнгрейп (ЮАР); Мадейра, Серсиал и Барнаварта Пино (Австралия).

Симелон е късно зреещ сорт. Лозите се отличават със силен растеж на богати почви и среден – на по-слаби. Слабо устойчив е на ниски температури, болести, плесен, оидиум и сиво гниене.

Във винарството се използва се за направата на висококачествени сухи, бели вина с аромати на дъб, зърно, мед, пъпеш и плодове. Семийон участва в купажите за бели, трапезни вина в района на Бордо, заедно със сортовете Совиньон блан и Мускадел. Податлив на въздействието на благородната плесен (Botrytis Cinerea), като от афектираното гроде се правят известните десертни вина „Сотерн“, „Барсак“.
Симелон