Каталог
Контакти Гр. Поморие,
Телефон за поръчки и съвети:
+359 888 227044

officesevaspm@gmail.com
sevas_pm@abv.bg

Складова база:
с. Габерово (бившето ТКЗС)
ул. "Камчия №6"


Земеделски Производител Димитър Севастиянов осигурява качествени лози за разсад за винопроизводители, производители на десертни сортове грозде и за любители лозари.
Произвеждаме лозов посадъчен материал и подложкови резници с много високо качество.
За консултации какви сортове грозде са подходящи за вашия район, свържете се с нас.

Широка мелнишка лоза

Широка мелнишка лоза е стар местен сорт, отглеждан от незапомнени времена в района на гр. Мелник. Пръчката е средно дебела, слабо сплесната, сиво кестенява, по възлите с виолетов оттенък.

Гроздът на Широка мелнишка лоза е средно голям, полусбит до сбит, коничен, крилат, често с повече от две крила. Средната маса на грозда е 250 гр. Зърното е средно едро, овално, с дебела жилава, синьо черна кожа. То е сочно, сладко, с приятна киселинност. Средната маса на зърното е 2-2,7гр.

Широка мелнишка лоза е късно зреещ сорт. Гроздето му узрява през първата половина на Октомври. Ценните си качества развива само в Мелнишкия регион, който се отличава с висока вегетационна температурна сума, с ранна пролет, горещо и сухо лято, дълга, топла и суха есен. Лозите имат добри растеж и родовитост. Получават се високи добиви грозде – над 1000 кг/ дка.

Отглежда се по чашовидната формировка и стъблено, с къса чепова резитба. Сортът не е склонен към изресяване и милерандаж. Има добър афинитет към подложките 41Б, SO4 и 1103 Р . Не е устойчив на ниски зимни температури.

Широка мелнишка лоза е сорт за висококачествени червени вина. Те са с висок екстракт, плътни, хармоничен вкус и отличен букет.

Широка мелнишка лоза