Каталог
Контакти Гр. Поморие,
Телефон за поръчки и съвети:
+359 888 227044

officesevaspm@gmail.com
sevas_pm@abv.bg

Складова база:
с. Габерово (бившето ТКЗС)
ул. "Камчия №6"


Земеделски Производител Димитър Севастиянов осигурява качествени лози за разсад за винопроизводители, производители на десертни сортове грозде и за любители лозари.
Произвеждаме лозов посадъчен материал и подложкови резници с много високо качество.
За консултации какви сортове грозде са подходящи за вашия район, свържете се с нас.

Подложкови резници в домашни условия

Много любители градинари подготвят подложни резници в домашни условия - за директно вкореняване или за присаждане. Изберете сорт лоза, която искате да захванете и подберете клонки за лозови резници или в късната есен или в края на зимата, преди пъпките да започнат да набъбват.

В райони с по-люта зима има голяма вероятност както пъпките, така и пръчките да измръзнат, затова съветът ни е да не рискувате. Отрежете ги в късната зима и ги съхранете през студените месеци. На пролет разбира се отново можете да отрежете пръчки и да прецените, кои са по-добри.

Температурата на съхранение трябва да е между 2 и 6 градуса. Направете снопчета и ги надпишете, защото и големите майстори трудно различават едни голи пръчки от други. После снопчетата, така както са навързани сложете във влажен пясък 10 см от основата. 

Не е проблем и да са хоризонтално наредени и наръсени с влажен пясък, но да са запълнени всички празнини. 

Температурата трябва да е в посочените граници, да бъде редовно проветрявано. При засъхване на пясъка се полива с вода. Трябва да се внимава, за да не се получи "чернилка"  - загниване на кората, което ще направи резниците негодни за употреба.