Каталог
Контакти Гр. Поморие,
Телефон за поръчки и съвети:
+359 888 227044

officesevaspm@gmail.com
sevas_pm@abv.bg

Складова база:
с. Габерово (бившето ТКЗС)
ул. "Камчия №6"


Земеделски Производител Димитър Севастиянов осигурява качествени лози за разсад за винопроизводители, производители на десертни сортове грозде и за любители лозари.
Произвеждаме лозов посадъчен материал и подложкови резници с много високо качество.
За консултации какви сортове грозде са подходящи за вашия район, свържете се с нас.

Афродита, сорт грозде

Афродита е сорт грозде от типа на безсеменните. 

Ражда редовно и по много. По родовитост не отстъпва на Кардинал и Хамбургски мискет.

Разреждане: реже се само на чепове. Ако се претовари пак успява да изхрани, но закъснява с техологичната зрялост. При нормално натоварване гроздовете са едри около килограм,  рехави, разклонени и със сравнително еднакви зърна. Зърната са едри - почти като на Болгар - леко сърцевидни - 7,5 г., овални с кехлибарено - жълт цвят. Диаметърът е 1.9-2.5 см. Крехка ципа, леко хрупкаво, топящо. Много сладко.

Сорт грозде Афродита е раннозреещ безсемен десертен сорт. Започва да зрее около 10 август и към 15 е напълно готово. На места в Южна България технологичната зрялост на гроздето настъпва още в първата десетдневка на август.

Студоустойчивост - нормална за десертните лози. Не се забелязва милерандаж. Третира се с препарати както и останалите.

Добивът на грозде е около 2 тона/дка. Гроздето съдържа 16% захари и 6 г/л киселина. Отличава се с много добра транспортабилност,
отличен търговски вид и вкусови качества.

Бял безсеменен сорт грозде АФРОДИТА е истински хит на пазара. Той получава оценка 8.5 по 10-то бална система, сравнено с други безсеменни сортове грозде в България. 
Факт, който говори за качеството на сорта е, че при на международно изпитване на безсемени десертни сортове през 1999 г. в Италия от 14 вида грозде, Афродита е на първо място с добив 5 тона от декар на третата година (при капково напояване).

Афродита е патентован в Италия и в Швейцария. В Египет вече са създадени над 1000 дка лозя.
Афродита, сорт грозде