Каталог
Контакти Гр. Поморие,
Телефон за поръчки и съвети:
+359 888 227044

officesevaspm@gmail.com
sevas_pm@abv.bg

Складова база:
с. Габерово (бившето ТКЗС)
ул. "Камчия №6"


Земеделски Производител Димитър Севастиянов осигурява качествени лози за разсад за винопроизводители, производители на десертни сортове грозде и за любители лозари.
Произвеждаме лозов посадъчен материал и подложкови резници с много високо качество.
За консултации какви сортове грозде са подходящи за вашия район, свържете се с нас.

Евмолпия - червен винен сорт грозде

Сортът Евмолпия / Тракийски мавруд / е създаден от Д.Бабриков в катедрата по лозарство при ВСИ Пловдив чрез кръстосването на сортовете Мавруд и Мерло.

Гроздът на сорта Евмолпия е голям /22-12,7 см/, коничен, силно разширен в основата, понякога крилат, полусбит. Зърното е дребно /12,9 – 12мм /, овално, сочно, сладко-кисело. Кожицата е синьочерна, тънка, жилава. Средната маса на зърното е 1,38гр.

Сортът Евмолпия зрее в началото на Септември. Лозите имат умерен до силен растеж и висока родовитост.  Добивът от декар е около 1500 кг. Изресяване и милерандаж не се наблюдава. Евмолпия е средно до слабо студоустойчива. Има добър афинитет с разпространените в страната подложки.

Гроздето натрупва висока захарност 23-25%. Титруемата му киселинност е 7,2 г/л. Получават се качествени вина с плътен рубиново-червен цвят.

Този сорт следва да се разпространи в по-топлите райони на Южна България за производството на висококачествени червени вина.Евмолпия - червен винен сорт грозде